vacsora
Házi kovászos kenyér recept fehér lisztből
A házilag készített kovászos kenyér igényel egy kis logisztikát, hiszen már az előző este meg kell etetni a felhasználni kívánt kovászt, majd az összeállítás után hajtogatni, keleszteni kell és utána még legalább 12-18 órát pihentetjük a hűtőben, mire eljutnánk a sütésig.
A türelem azonban nagyon finom ropogós héjú és gazdag ízvilágú kovászos kenyeret terem, amit akár sima finomliszt és rétesliszt keverékéből is elkészíthetünk, nem muszáj rögtön a nehezebben beszerezhető lisztfélékkel próbálkoznunk. Persze, ha valaki beleszeret a kovászolásba, szinte biztos, hogy rövid időn belül új recepteket is ki fog próbálni más lisztekkel, hajtogatási módszerekkel.
Nápolyi pizzatészta recept: a hosszú kelesztéstől lesz igazán bubis a széle
Maradékmentés a konyhában: Aquafaba
Kókusztejes tejbegríz recept
Előtésztás kenyér recept
Maradékmentés: szikkadt kenyér felhasználása
Tudtad, hogy a háztartási ételhulladékok egyik legnagyobb része a kenyérből és a különféle pékárukból tevődik össze? Ha te is szeretnéd drasztikusan csökkenteni a kidobott étel mennyiségét, akkor ezt a területet érdemes elsőként megreformálni. Hoztunk pár ötletet a kenyér alternatív felhasználására, hogy ne a szemétben végezze.