Dönts a sütik engedélyezéséről

A minőségibb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) használunk az oldalon.

Egyes sütik nélkül nem tudna megfelelően működni az oldal, ezért a működésüket kötelezővé tettük, míg más sütik elfogadása opcionális, de segít nekünk olyan felületet kialakítani, amin Te is könnyebben és szívesebben böngészel, illetve segít abban, hogy a számodra is releváns ajánlatokkal tudjunk szolgálni a hirdetési felületeken.

Ezek működését megszabhatod. Amennyiben mindegyik működését el szeretnéd fogadni, kattints az elfogadom gombra.

péksütemény

Házi kovászos kenyér recept fehér lisztből

2025. 02. 07. 17:38:00

A házilag készített kovászos kenyér igényel egy kis logisztikát, hiszen már az előző este meg kell etetni a felhasználni kívánt kovászt, majd az összeállítás után hajtogatni, keleszteni kell és utána még legalább 12-18 órát pihentetjük a hűtőben, mire eljutnánk a sütésig. 

A türelem azonban nagyon finom ropogós héjú és gazdag ízvilágú kovászos kenyeret terem, amit akár sima finomliszt és rétesliszt keverékéből is elkészíthetünk, nem muszáj rögtön a nehezebben beszerezhető lisztfélékkel próbálkoznunk. Persze, ha valaki beleszeret a kovászolásba, szinte biztos, hogy rövid időn belül új recepteket is ki fog próbálni más lisztekkel, hajtogatási módszerekkel.

Nápolyi pizzatészta recept: a hosszú kelesztéstől lesz igazán bubis a széle

2025. 01. 24. 10:51:41
Ahány ház, annyiféle házi pizza készül az otthonokban. Valaki a klasszikus magyar tepsis, magas pizzát szereti, valaki pedig él-hal a vékony tésztájú, ropogós szélű nápolyi pizzáért.

Kovász készítése házilag: Lépésről lépésre útmutató kezdőknek

2025. 01. 10. 15:00:30
Ha szeretnél igazán ízletes és természetes kenyereket sütni, a vadkovász a tökéletes kiindulópont. Ez az élő élesztőkultúra nemcsak különleges ízt és textúrát ad a kenyérnek, hanem egészségesebb alternatívát is nyújt a bolti élesztőhöz képest. Az elkészítése egyszerű, de türelmet és gondoskodást igényel. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogyan készíthetsz vadkovászt otthon.

Dagasztás mentes, gyors gyökérkenyér, fájós kezűeknek és praktikus háziasszonyoknak

2025. 01. 03. 14:10:29
Ha nem szeretnél a dagasztással pepecselni vagy egy kenyérsütőt, dagasztót beszerezni akkor ez a házi gyökérkenyér recept lesz a befutó. Így könnyedén tehetsz finom házi kenyeret az asztalra, ami körökkel veri a bolti változatokat.

Maradékmentés a konyhában: Aquafaba

2024. 05. 27. 14:08:30
Az aquafaba egy viszonylag új, de egyre népszerűbb konyhai alapanyag, amelyet a csicseriborsó vagy más hüvelyesek főzővizéből nyernek.Az aquafaba gazdag keményítőkben és fehérjékben, amelyeknek köszönhetően hasonló tulajdonságokkal bír, mint a tojásfehérje, így kíváló helyettesítővé válik a Zero waste konyhában.

Előtésztás kenyér recept

2024. 03. 07. 11:01:35
A vadkovászos kenyérnek tényleg nincs párja, ugyanakkor ha nincs időd és kedved etetni és életben tartani a kovászt, akkor számodra az előtészta készítés lehet egy jó alternatíva.