zero waste konyha
Nápolyi pizzatészta recept: a hosszú kelesztéstől lesz igazán bubis a széle
Tartósítószer-mentes szederszörp készítése házilag – Akár mirelit gyümölcsből is elkészítheted!
Konyharuha mosása: néhány tipp, hogy mindig friss és illatos legyen a végeredmény
Csíráztatás otthon: egyszerűbb mint gondolnád
A csíráztatás házilag egyszerű, de rendkívül hatékony módja annak, hogy friss, tápanyagban gazdag élelmiszert adj az étrendedhez. A csírák fogyasztása nemcsak finom, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Lássuk, miért érdemes belevágni a csíráztatásba, és hogyan végezheted el helyesen ezt a folyamatot.
Maradékmentés a konyhában: Aquafaba
Így készül a mandulatej házilag
Kókusztejes tejbegríz recept
Maradékmentés: szikkadt kenyér felhasználása
Tudtad, hogy a háztartási ételhulladékok egyik legnagyobb része a kenyérből és a különféle pékárukból tevődik össze? Ha te is szeretnéd drasztikusan csökkenteni a kidobott étel mennyiségét, akkor ezt a területet érdemes elsőként megreformálni. Hoztunk pár ötletet a kenyér alternatív felhasználására, hogy ne a szemétben végezze.