kenyér

2025. 02. 07. 17:38:00

Házi kovászos kenyér recept fehér lisztből

A házilag készített kovászos kenyér igényel egy kis logisztikát, hiszen már az előző este meg kell etetni a felhasználni kívánt kovászt, majd az összeállítás után hajtogatni, keleszteni kell és utána még legalább 12-18 órát pihentetjük a hűtőben, mire eljutnánk a sütésig. 

A türelem azonban nagyon finom ropogós héjú és gazdag ízvilágú kovászos kenyeret terem, amit akár sima finomliszt és rétesliszt keverékéből is elkészíthetünk, nem muszáj rögtön a nehezebben beszerezhető lisztfélékkel próbálkoznunk. Persze, ha valaki beleszeret a kovászolásba, szinte biztos, hogy rövid időn belül új recepteket is ki fog próbálni más lisztekkel, hajtogatási módszerekkel.

2025. 01. 24. 10:51:41

Nápolyi pizzatészta recept: a hosszú kelesztéstől lesz igazán bubis a széle

Ahány ház, annyiféle házi pizza készül az otthonokban. Valaki a klasszikus magyar tepsis, magas pizzát szereti, valaki pedig él-hal a vékony tésztájú, ropogós szélű nápolyi pizzáért.
2025. 01. 03. 14:10:29

Dagasztás mentes, gyors gyökérkenyér, fájós kezűeknek és praktikus háziasszonyoknak

Ha nem szeretnél a dagasztással pepecselni vagy egy kenyérsütőt, dagasztót beszerezni akkor ez a házi gyökérkenyér recept lesz a befutó. Így könnyedén tehetsz finom házi kenyeret az asztalra, ami körökkel veri a bolti változatokat.