Dönts a sütik engedélyezéséről

A minőségibb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) használunk az oldalon.

Egyes sütik nélkül nem tudna megfelelően működni az oldal, ezért a működésüket kötelezővé tettük, míg más sütik elfogadása opcionális, de segít nekünk olyan felületet kialakítani, amin Te is könnyebben és szívesebben böngészel, illetve segít abban, hogy a számodra is releváns ajánlatokkal tudjunk szolgálni a hirdetési felületeken.

Ezek működését megszabhatod. Amennyiben mindegyik működését el szeretnéd fogadni, kattints az elfogadom gombra.

Zero waste receptek

Házi kovászos kenyér recept fehér lisztből

Házi kovászos kenyér recept fehér lisztből

2025. 02. 07. 17:38:00 Miskolczi B. Dorina

A házilag készített kovászos kenyér igényel egy kis logisztikát, hiszen már az előző este meg kell etetni a felhasználni kívánt kovászt, majd az összeállítás után hajtogatni, keleszteni kell és utána még legalább 12-18 órát pihentetjük a hűtőben, mire eljutnánk a sütésig. 

A türelem azonban nagyon finom ropogós héjú és gazdag ízvilágú kovászos kenyeret terem, amit akár sima finomliszt és rétesliszt keverékéből is elkészíthetünk, nem muszáj rögtön a nehezebben beszerezhető lisztfélékkel próbálkoznunk. Persze, ha valaki beleszeret a kovászolásba, szinte biztos, hogy rövid időn belül új recepteket is ki fog próbálni más lisztekkel, hajtogatási módszerekkel.

Nápolyi pizzatészta recept: a hosszú kelesztéstől lesz igazán bubis a széle

Nápolyi pizzatészta recept: a hosszú kelesztéstől lesz igazán bubis a széle

2025. 01. 24. 10:51:41 Miskolczi B. Dorina
Ahány ház, annyiféle házi pizza készül az otthonokban. Valaki a klasszikus magyar tepsis, magas pizzát szereti, valaki pedig él-hal a vékony tésztájú, ropogós szélű nápolyi pizzáért.
Kovász készítése házilag: Lépésről lépésre útmutató kezdőknek

Kovász készítése házilag: Lépésről lépésre útmutató kezdőknek

2025. 01. 10. 15:00:30 Miskolczi B. Dorina
Ha szeretnél igazán ízletes és természetes kenyereket sütni, a vadkovász a tökéletes kiindulópont. Ez az élő élesztőkultúra nemcsak különleges ízt és textúrát ad a kenyérnek, hanem egészségesebb alternatívát is nyújt a bolti élesztőhöz képest. Az elkészítése egyszerű, de türelmet és gondoskodást igényel. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogyan készíthetsz vadkovászt otthon.
Dagasztás mentes, gyors gyökérkenyér, fájós kezűeknek és praktikus háziasszonyoknak

Dagasztás mentes, gyors gyökérkenyér, fájós kezűeknek és praktikus háziasszonyoknak

2025. 01. 03. 14:10:29 Miskolczi B. Dorina
Ha nem szeretnél a dagasztással pepecselni vagy egy kenyérsütőt, dagasztót beszerezni akkor ez a házi gyökérkenyér recept lesz a befutó. Így könnyedén tehetsz finom házi kenyeret az asztalra, ami körökkel veri a bolti változatokat.
Tartósítószer-mentes szederszörp készítése házilag – Akár mirelit gyümölcsből is elkészítheted!

Tartósítószer-mentes szederszörp készítése házilag – Akár mirelit gyümölcsből is elkészítheted!

2024. 09. 27. 15:42:25 Miskolczi B. Dorina
Ki ne szeretné a házi készítésű szörpöket? Az igazi gyümölcsíz, a természetesség, és a tudat, hogy pontosan tudjuk, mi került az üvegbe – mindezt megkapod, ha elkészíted a saját tartósítószer-mentes szederszörpödet. Sőt, még a fagyasztóból előkapott, mirelit szederből is tökéletes lesz a végeredmény!
Csíráztatás otthon: egyszerűbb mint gondolnád

Csíráztatás otthon: egyszerűbb mint gondolnád

2024. 06. 19. 17:31:02 Miskolczi B. Dorina

A csíráztatás házilag egyszerű, de rendkívül hatékony módja annak, hogy friss, tápanyagban gazdag élelmiszert adj az étrendedhez.  A csírák fogyasztása nemcsak finom, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Lássuk, miért érdemes belevágni a csíráztatásba, és hogyan végezheted el helyesen ezt a folyamatot.
 

Maradékmentés a konyhában: Aquafaba

Maradékmentés a konyhában: Aquafaba

2024. 05. 27. 14:08:30 Miskolczi B. Dorina
Az aquafaba egy viszonylag új, de egyre népszerűbb konyhai alapanyag, amelyet a csicseriborsó vagy más hüvelyesek főzővizéből nyernek.Az aquafaba gazdag keményítőkben és fehérjékben, amelyeknek köszönhetően hasonló tulajdonságokkal bír, mint a tojásfehérje, így kíváló helyettesítővé válik a Zero waste konyhában.
Így készül a mandulatej házilag

Így készül a mandulatej házilag

2024. 05. 07. 13:09:53 Miskolczi B. Dorina
A bolti mandulatejek indokolatlanul  sok hozzáadott cukrot és egyéb ízfokozókat is tartalmazhatnak, ezért ha megteheted készíts házi mandulatejet. Csak egy erősebb turmixgép kell hozzá és egy növényi tej szűrésére alkalmas zsák vagy akár textilpelenka.
Citromfű termesztése és citromfű szörp recept

Citromfű termesztése és citromfű szörp recept

2024. 04. 11. 16:14:07 Miskolczi B. Dorina
Egyesek úgy írtják, mintha gaz lenne. Én meg örülök, ha valahol felbukkan. Ha épp rossz helyen, akkor átültetem máshova, de a citromfű egy olyan hasznos növény és szerintem olyan szép is a szemnek, ahogy egy nagy bokorrá növi magát a virágágyásokban, hogy vétek lenne nem “tulajdonolni” belőle legalább egy tövet. Aztán meg már úgyis mindegy, mert lesz belőle száz magától…:D
Kókusztejes tejbegríz recept

Kókusztejes tejbegríz recept

2024. 03. 08. 10:15:58 Miskolczi B. Dorina
Növényi tejekből is nagyon finom kásákat, tejbegrízt vagy tejberizset lehet készíteni. A mi kedvencünk a kókusztejből készült változat,  mert ez a növényi tej sokkal testesebb, mint a rizstej vagy a zabtejek, főleg ha otthon készítjük és elő is főzzük.