Zero waste receptek

Házi kovászos kenyér recept fehér lisztből
A házilag készített kovászos kenyér igényel egy kis logisztikát, hiszen már az előző este meg kell etetni a felhasználni kívánt kovászt, majd az összeállítás után hajtogatni, keleszteni kell és utána még legalább 12-18 órát pihentetjük a hűtőben, mire eljutnánk a sütésig.
A türelem azonban nagyon finom ropogós héjú és gazdag ízvilágú kovászos kenyeret terem, amit akár sima finomliszt és rétesliszt keverékéből is elkészíthetünk, nem muszáj rögtön a nehezebben beszerezhető lisztfélékkel próbálkoznunk. Persze, ha valaki beleszeret a kovászolásba, szinte biztos, hogy rövid időn belül új recepteket is ki fog próbálni más lisztekkel, hajtogatási módszerekkel.

Nápolyi pizzatészta recept: a hosszú kelesztéstől lesz igazán bubis a széle

Kovász készítése házilag: Lépésről lépésre útmutató kezdőknek

Dagasztás mentes, gyors gyökérkenyér, fájós kezűeknek és praktikus háziasszonyoknak

Tartósítószer-mentes szederszörp készítése házilag – Akár mirelit gyümölcsből is elkészítheted!

Csíráztatás otthon: egyszerűbb mint gondolnád
A csíráztatás házilag egyszerű, de rendkívül hatékony módja annak, hogy friss, tápanyagban gazdag élelmiszert adj az étrendedhez. A csírák fogyasztása nemcsak finom, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Lássuk, miért érdemes belevágni a csíráztatásba, és hogyan végezheted el helyesen ezt a folyamatot.

Maradékmentés a konyhában: Aquafaba

Így készül a mandulatej házilag

Citromfű termesztése és citromfű szörp recept
